Hej verden!

Hej verden!

Teksten: “Hello, world!” (eller på dansk: “Hej Verden!”), er et output fra det første eksempel i Kernighan og Ritchie’s klassiske bog “The C Programming Language”. Betegnelsen bruges generelt om testprogrammer, der viser, at et system eller en programmeringsteknik kan bruges. Således er det første automatisk genererede indlæg på en nystartet WordPress blog også et “Hej Verden!”- (eller “Hello World!”-) indlæg, der skal vise at WordPress fungerer som det skal.

Velkommen til WordPress. Dette er dit første indlæg. Ret eller slet det og begynd derefter at skrive!

Jeg har valgt, ikke at slette dette autogenererede første indlæg, men blot at rette det, da jeg synes det er en meget god måde at starte bloggen på.

Om dette indlægs coverfoto

Det ikoniske billede “Earthrise” er berømt fordi det er det første farvebillede af Jorden taget fra Rummet. Det er med på listen over alle tiders 100 mest indflydelsesrige fotos.

“Earthrise”

Det er aldrig let at identificere det øjeblik, historien ændrer sig for evigt. Når det kommer til menneskehedens første sande forståelse af vores verdens skønhed, skrøbelighed og ensomhed, kender vi dog det nøjagtige øjeblik. Det var den 24. december 1968, nøjagtigt 75 timer, 48 minutter og 41 sekunder efter, at rumfartøjet Apollo 8 lettede fra Cape Canaveral på vej til at blive den første bemandede mission, der kredsede om månen. Astronauterne Frank Borman, Jim Lovell og Bill Anders gik i kredsløb om månen juleaften på, hvad der havde været et blodigt, krigshærget år for Amerika. I begyndelsen af ​​den fjerde af de 10 kredsløb kom deres rumfartøj ud fra den anden side af månen, da en udsigt over den blåhvide planet fyldte et af lugevinduerne. “Åh gud! Se på billedet derovre! Her kommer Jorden op. Wow, det er smukt! ” Udbrød Anders. Han snappede et billede – i sort/hvid. Lovell rodede rundt for at finde en farvefilm. ”Nå, jeg tror, ​​vi missede det,” sagde Anders. Lovell kiggede gennem vinduerne tre og fire. “Hej, jeg har det lige her!” udbrød han. En vægtløs Anders skød til, hvor Lovell flød, og affyrede sit Hasselblad. “Har du det?” Spurgte Lovell. ”Ja,” svarede Anders. Billedet – vores første fuldfarvebillede af vores planet taget fra rummet – hjalp med at starte miljøbevægelsen. Og lige så vigtigt hjalp det mennesker med at erkende, at vi i et koldt og straffende kosmos har det ret godt.100photos.time.com

Originalartiklen (på engelsk) findes her: http://100photos.time.com/photos/nasa-earthrise-apollo-8 og er herover oversat af undertegnede i samarbejde med “Google Translate”.

Se en kort dokumentarvideo om billedet:

Når du afspiller dette videoklip, er Brightcoves servicevilkår gældende.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Unknown Unknown Unknown Unknown

    Hej, dette er en kommentar.
    For at komme i gang med at moderere, redigere og slette kommentarer, skal du gå til kommentarskærmbilledet i kontrolpanelet.
    Kommentaravatarer kommer fra Gravatar.

Skriv et svar

Close Menu